fbpx

Op deze pagina de uitleg hoe je je ring maat op meet en je pols meet voor de juiste maat armband.

Welke ringmaat heb je? Dat is vooral belangrijk voor de op maat gemaakte zilveren ringen. Daarnaast kan je het ook doorgeven als je een elastisch ringetje besteld. Dit is handig als je vingers wat kleiner of groter zijn als gemiddeld.

Maar hoe meet je je ringmaat op?

  • Meet de vinger op waar je de ring wilt gaan dragen.

  • Wil je een brede ring (circa 1 cm breed) bestellen? Een brede ring voelt altijd strakker om je vinger. Neem dan een half maatje of maat groter dan de maat die je opgemeten hebt.

  • Meet je vinger op als je handen een normale temperatuur hebben, als het warm is kunnen je handen opgezet zijn.

  • Moet je je ring vaak afdoen i.v.m. jouw werk of sport? Bestel je ring dan niet in een te kleine maat. In dit geval is het juist fijn dat je je ring wat gemakkelijker aan en af kunt doen.

  • Twijfel je tussen 2 maten, kies dan voor de grootste maat.

Hieronder de uitleg om de maat van je ring te meten:

De makkelijkste manier:

Neem een ring die goed past en qua breedte ook hetzelfde is, leg deze op een liniaal of meetlint. Meet de binnenkant van de ring, het aantal millimeters is je ringmaat. Op deze afbeelding is dat 18 mm

   Ringmaat                                        

Een andere manier:

De binnendiameter van een ring kun je meten door de omtrek van je vinger op te meten. Doe een touwtje om je vinger, zet een streepje op beide touwtjes en meet vervolgens met een liniaal het stukje touw dat om je vinger zat. In de maattabel kun je zien welke diameter hierbij past. Dit is je ringmaat.

Let op! doe het touwtje niet te strak om je vinger, anders krijg je een te kleine ringmaat.

 
   Maat balk voor ringmaten

Hieronder de uitleg om de maat van je pols te meten:

De makkelijkste manier:

De diameter van een armband kun je meten door de omtrek van je pols op te meten. Dit kan met een flexibele cm of met een touwtje. Als je met een centimeter meet, lees je direct het aantal cm af. Dit is je polsmaat.

Heb je geen flexibele cm? Doe dan een touwtje om je pols, zet een streep op beide touwtjes en meet vervolgens met een liniaal het stukje touw dat om je pols zat.

Pols opmeten             

 

Kom je er niet uit, laat het dan gerust weten! Mirande